Welkom op de pagina van LUCHTSCOUTING RADIO

In de lucht- en ruimtevaart is communiceren erg belangrijk. Wij bij luchtscouts houden ons graag bezig met techniek. Dus ook met radio communicatie. Bij scouting is er de jaarlijkse Jota Joti, waar groepen over de hele wereld aan mee doen. Wij houden het enkel niet bij 1 weekend per jaar. Bij ons gaat dit het hele jaar door.

Wij zijn dus het hele jaar met zenders en antennes bezig. Maar er is nog een manier om radio te maken. Podcasten is een vorm van radio maken. Met behulp van een microfoon en wat ander apparatuur kun je opnames maken. Deze opnames kun je dan later weer terug luisteren. Wij zijn ons hier in gaan verdiepen en hebben een proef gemaakt in november 2014.

Wij willen in de podcast iedereen luchtscouting laten beleven. Hoor hoe leuk luchtscouting is.

Luister in deze proef podcast naar Angelo Lamme en een paar van onze jongste leden.

Podcast 1 november 2014. Gemaakt door Chrispy, Angelo en Jordy. Super bevers Orion Dylano worden geinterviewd door Angelo.

Podcast 2 oktober 2014 Gemaakt door Chrispy,Angelo en Jordy. In deze aflevering vertellen Liam Scott Stefano en Jesse wat ze doen bij de luchtscouts.

Podcast 3 Deel 1 december 2014 Gemaakt door Chrispy, Angelo en Jordy indeze aflevering komen onze 747 voor het eerst aan het woord. Maarten Vincent en Marieke bedankt! Al was het best spannend toch?

Is er een onderwerp waar je graag in een podcast meer over zou willen weten? Laat het ons weten. info@luchtscoutslelystad.nl