Wij zijn de scouts de jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar.

Wij spelen het luchtscouting spel op de Groenevelden 206 in Lelystad tussen de (model) straaljagers en helikopters. Elke zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. Wij leren op een avontuurlijke manier alles over lucht- en ruimtevaart.

Wij spelen iets minder spelletjes dan de welpen. Wij houden meer van stoere dingen. Wij maken bijvoorbeeld onze eigen waterraketten. Die kunnen wel 20 meter de lucht in schieten!

Ook experimenteren wij graag met alle soorten technieken. Electronica, hout en metaal. Je staat versteld wat je er allemaal mee kunt bouwen. Uiteraard leren wij ook omgaan met gereedschappen en scouting gereedschappen. Dat zijn bijvoorbeeld bijlen, zakmessen, boomzagen en vuurstaafjes. Want wij gaan uiteraard ook graag op kamp. Dan kamperen wij graag in tentjes en maken dan alles zelf.

Voor alles binnen scouting is er bijvoorbeeld een kleine diploma te halen. Bij scouting noemen wij dat een insigne. Dus heb je de een insigne met een mes er op dan heb je bewezen dat je met een zakmes kunt omgaan. Er zijn wel meer dan 25 verschillende soorten te behalen. Van fikkie stoken tot het organiseren van een feestje.

Klinkt dit als muziek in je oren, kom dan een keer mee doen! Stuur een mailtje naar info@luchtscoutslelystad.nl

Kijk ook even verder op de website, er staat nog veel meer leuks!