Welkom op de pagina van de F16 stam.

De stam is voor jongeren van 18 tot 21 jaar. In scouting taal ben je een Roverscout. Een mooie uitleg kun je vinden op de Scouting Nederland website. Maar al heel lang staat deze leeftijdsgroep bekend als de stam. De stam is bekend vanwege hun grote zelfstandigheid. De stam gaat zoveel mogelijk uitdagingen aan. Dit kan varieren van een uitdagend kamp in de amazone tot het organiseren van feesten. En uiteraard is het een fantastische opstap om volledig vrijwilliger worden.

Bij de luchtscouts is de stam geen uitzondering op de bovenstaande uitleg. Wel is het bijna een van de eerste groepen die luchtvaart gerelateerd is. De F16 stam hoopt in de nabije toekomst zoveel mogelijk met luchtvaart bezig te zijn. Best een kostbaar grapje natuurlijk. Maar ook fondsenwerven behoort tot een van de bezigheden. Parachute springen of vluchten maken zijn erg dure bezigheden. Dus daar word op projectbasis aan gewerkt. En tussen de projecten door wordt er door de F16 stam gewerkt aan technische projecten. Denk dan bv aan het bouwen van een flight simulator en mobile klimmuren etc. Om maar eens wat op te noemen.

Dus ben je tussen de 18 en 21 jaar en houd je van een uitdaging? Dan ben je bij de F16 stam van de Luchtscouts vliegveld Lelystad zeker op het juiste adres!

Nieuwsgierig geworden?

Kom eens een keer meedraaien! Stuur een mail naar info@luchtscoutslelystad.nl

En volg ons ook op twitter en facebook!